Conception, realisation et entretien des jardins

My photo
le Grand Pressigny, 37350, Indre-et-Loire, France

17 December 2009

Brief: new garden boundary wall in place of pile of rubble! le Grand Pressigny

Before - pics supplied by property owners

An area 10m x 1m at the rear of a traditional stone house in the village centre of le Grand Pressigny.
First a collection of rubble (3m cubed+) from previous owners DIY over decades needed to be removed.

To clear and re-instate boundary wall to tidy up and provide an out of sight area to store garden furniture etc.

Exposing neighbours (leaning..) concrete block wall.

Re-building of wall using local stone and lime mortar (chaux). Metal rods used to re-inforce.

Remedied uneven ground levels to provide a more even path from grass, to gravel and patio etc.

Finished path with gravel.

07 December 2009

Renovation of cobbled courtyard/driveway - Preuilly-sur-Claise

Before: There was a mix of gravel, sand and concrete filling a hole in the original cobbled courtyard.

During: Once the area was dug out to a decent depth to allow for replacing the varying shape & size of the original cobbles was prepared, they were re-laid by Alex to provide a finished surface suitable for foot traffic and parking.


Photo's supplied by property owners Simon & Susan

Additional cobbles required to finish the job were sourced by the property owners via M. Douady, le Petit Pressigny.

01 December 2009

Renovation of well-head - Preuilly-sur-Claise

There was an existing concrete plinth to well

Project was to disguise existing & to raise the level of lid following garden groundworks.

A retaining wall for new lid was built using local stone and chaux mortar.